Fashion,  Words

21 lucruri pe care le-am invatat pana la 21 ani

Hello! In primul rand vreau sa va multumesc tuturor celor care mi-ati urat un gand bun de ziua mea. Unii probabil nu ati stiut ca a fost ziua mea. Am implinit 21 ani si nu stiu daca simt vreo schimbare la mine. Am tot fata de soricel, suflet de copil si lumea inca ma intreaba in ce clasa sunt. Nu ma supar absolut deloc. Mi-am propus sa raman copil pentru cat de mult mai pot. Macar in suflet.

Nu pot sa spun ca nu m-am si maturizat, m-am schimbat mult in ultimii ani, s-au intamplat atatea chestii in jurul meu incat nu se putea sa raman la fel. Dar m-am schimbat in bine, spun eu. Si nu am lasat in urma copilul din mine. Am invatat atatea lucruri, pe care mi le-as spune mie celei din trecut daca as putea. Dar pentru ca nu pot, o sa vi le spun voua.

Inca mai am multe de invatat, poate uneori am impresia ca nu am realizat tot ce voiam pana acum, uneori poate sunt deprimata, dar am stat putin si am meditat.. si mi-am dat seama ca sunt multumita cu ceea ce sunt, cu ce am ajuns pana la varsta asta. Am evoluat. Si cred ca eu cea din trecut, Eliza cea mica, imbracata mereu in roz, fetita cu breton, cu doua codite si cu vise atat de mari, ar fi multumita de ceea ce sunt in prezent. Si asta ma face sa zambesc. Pentru mine e o realizare.

Nu am scris niciodata un articol de genul, mi se pare ceva destul de personal, iar eu evit de obicei sa vorbesc despre lucruri personale pe internet. Dar acum facem o exceptie. Am deschis sectiunea de notite si am inceput sa insir cateva lucruri pe care le-am invatat pana la 21 ani. Desigur, sunt mult mai multe, insa pe acestea vreau sa le impartasesc azi cu voi.

21 LUCRURI PE CARE LE-AM INVATAT PANA LA 21 ANI:

1. Pune-te pe tine pe primul loc. Si nu pe altcineva.

2. Crede in tine. Mereu. Orice ar fi. Chiar daca cei din jurul tau nu vor crede.

3. Educatia si cariera ta sunt cele mai importante. Investeste in ele. Invata ceva nou in fiecare zi.

4. Nu iti pierde timpul incercand sa ii faci pe unii oameni sa te placa. Probabil unele persoane nu vor aprecia ceea ce faci doar pentru ca e vorba despre tine.

5. Singura persoana cu care te poti compara de-a lungul timpului esti tu cel din trecut. Niciodata sa nu te compari cu alte persoane.

6. Incearca sa vezi partea plina a paharului, chiar si atunci cand simti ca vrei sa trantesti paharul.

7. Rezerva-ti zilnic putin timp pentru tine. Si asta nu inseamna neaparat o masca de fata de la Sephora sau bombe de baie de la Lush. Poate insemna o carte buna, o cafea cu spuma, sau orice te face pe tine happy.

8. Nu iti mai compara viata reala cu viata postata de unii pe social media. Nimeni nu posteaza chestiile rele care li se intampla. 

9. Lasa graba. Fie ca e vorba de o relatie, casatorie, o decizie, sau orice altceva care te-ar putea influenta negativ pe viitor. Nu degeaba se spune ca „graba strica treaba”.

10. La un moment dat se va intampla ceva, un eveniment probabil, care iti va schimba intreaga viziune despre viata, despre oameni, despre tot. Vei deveni o persoana complet noua. Nu te speria de schimbarea asta, foloseste-o in beneficiul tau.

11. Unele vise sau dorinte pe care le ai s-ar putea sa fie prea mari pentru viziunea unora, de aceea vei auzi de multe ori “nu e posibil asa ceva”. Nu ii lua in seama. Chiar daca vor rade de tine sau te vor ironiza. Peste ani s-ar putea sa lucreze pentru tine.

12. Mama a fost, este si iti va fi cea mai buna prietena, no matter what.

13. Inainte sa descoperi iubirea, va trebui sa te descoperi pe tine insuti. Inainte sa poti iubi pe cineva, va trebui sa inveti sa te iubesti pe tine.

14. Intr-o zi va aparea in viata ta o persoana complet diferita fata de tine, dar care se va dovedi a fi exact ceea ce cautai, chiar daca probabil nu iti vei da seama la inceput. Dar vei ajunge sa o numesti „acasa”. Wait for that one.

15. Unele lucruri se vor petrece aparent intamplator, dar chiar atunci cand trebuie sa se intample.

16. Daca nu esti fericit intr-un loc, la un job sau cu o persoana, pleaca.

17. Niciodata sa nu iti construiesti intreaga existenta in jurul unei persoane. Pentru ca atunci cand pleaca, vei ramane empty.

18. Viata nu se termina dupa o despartire.

19. Oamenii si prietenii vor intra si vor iesi din viata ta, din diferite motive, care poate nu tin de tine. Nu lasa asta sa te afecteze.

20. Daca iti doresti cu adevarat un lucru, nu renunta la visul tau. Niciodata.

21. Totul, dar absolut TOTUL e posibil atunci cand crezi. Dar trebuie sa crezi din toata inima.

E.

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *